Gospelkörer i Stockholm

Att sjunga i kör är oslagbart om man vill vara med i en gemenskap där man har ett delat intresse i musiken och där man finner nya vänner för livet. Om man dessutom vill sjunga glädjande musik med fart är en gospelkör ett självklart val. Bor man i Stockholm finns det ett flertal körer att välja mellan.

Två av dem finns i Korskyrkan, och heter 4U Gospel och Consensus gospelkör. Den förstnämnda, 4U Gospel, har ungefär 60 medlemmar och är en öppen kör. Det betyder att man inte behöver göra någon audition eller ha någon tidigare erfarenhet av att sjunga i kör för att vara med – alla är välkomna att prova. Före varje övning har kören också en liten mingelstund för att eventuella nya sångare ska kunna lära känna de andra i kören.

Är man mer erfaren och skulle vilja sjunga gospel på högre nivå passar kanske Consensus gospelkör bättre. Det är en kör med ungefär 15 medlemmar som bland annat ger konserter och medverkar i kyrkans gudstjänster. För att vara med i kören måste man ansöka om medlemskap och bli godkänd.

Filadelfiakyrkan har också två olika gospelkörer, en som är baserad i Filadelfiakyrkan Rörstrand och en som är baserad i Mälarökyrkan. Båda heter Birka Gospel, och riktar in sig på pop, soul och gospel. Kören i Filadelfiakyrkan har för närvarande ett uppehåll på obestämd framtid, men om man vill prova på att sjunga i Mälarökyrkan kan man bara dyka upp vid ett av deras övningstillfällen – inte heller för denna kör behöver man genomgå någon audition eller provsjunga. I Filadelfiakyrkan bedrivs däremot en bred musikalisk verksamhet utöver gospelkörer, så om man är intresserad av att sjunga i någon annan kör finns ett flertal olika möjligheter att välja på där.

Om det inte finns någon gospelkör där just du bor, och du skulle vilja starta en egen gospelkör, är ett bra första steg för att nå ut till potentiella medlemmar att skapa en hemsida. Om du vill ha hjälp med att optimera hemsidan för att så många ska hitta dit som möjligt, och med att ge den ett professionellt utseende, kan du kontakta Wasabiweb, som är en webbyrå i Stockholm.