Amerikansk gospel när den är som bäst

USA är oerhört duktiga vad gäller Gospel och körsång. En av de absolut främsta gospel-låtarna är både framförd och skriven av Pastor Marvin Louis Sapp.  Låten heter “Never would have made it” och är oerhört populär än idag.. Det var faktiskt Pastor Marvin Louis Sapps första låt som han släppte som soloartist.

Om man är intresserad av att antingen åka eller flytta till USA så råder det inga tvivel om att man kommer att kunna uppleva magisk gospel. USA har uppnått väldigt mycket vad gäller musik, både inom gospel och blues. Det är något med USA som gör att människorna har ett sådant unikt sätt att uttrycka sina känslor i sång, de når ut med sin själ till alla som hör deras röst. Om du är i USA så måste du passa på att besöka Lighthouse Full Life Center Church i Grand Rapids, Michigan. Det är kyrkan som Sapp grundade.

 

Sapp både föddes och växte upp i Grand Rapids som ligger i Michigan USA. Sapp föddes 1967 och när han redan var fyra år gammal, 1971, så föll han för sångstilen gospel. Under tiden som han växte upp så ansåg han att gospel var det roligaste och viktigaste i livet. Så när han vid ung ålder vart erbjuden av Fred Hammond att sjunga för gospelkören Commissioned så hoppade han av sina universitetsstudier för att sjunga ut sin själv i gospelkören. Sapp stannade kvar i kören till 1996. Därefter så tog Sapp chansen att göra en karriär som soloartist, och gud vad bra det gick. Som tidigare nämnt så var hans första låt som soloartist “Never would have made it”, låten släpptes 2007 och den nådde ända upp till 14e plats på U.S Billboard Hot R&B/Hip-Hop Songs. Men eftersom det var en låt som var menad som Gospel så gick det betydligt bättre på Billboard Hot Gospel Songs chart. Där så var den rankad #1.

Hans debutalbum som soloartist sålde över 500 000 album världen över och var hans mest framgångsrika album under hela hans karriär. Två år efter hans debutalbum så lyckades Sapp med något oerhört magiskt. Han var nominerad till sju olika kategorier i Gospel Stellar Awards-cermonin och han lyckades vinna samtliga.